BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Friday, March 16, 2012

BOTOL oh BOTOL !


assalamualaikum guys :)
hee..
hah...post ni nak cakap pasal BOTOL?..
hah.BOTOL?! kenapa dengan BOTOL ?..what happen ? ape seyh BOTOL ?!...
ni bukan marah..cuma luahan...untuk "DIA" yg asyik memPROTES !
oke..explain !
actually..my fellows friends from my school have a project which the main purpose is to save the Kukup Beach...you know right that the beach is been corrode by the sea water ?
yes....its true..and..now...my fellows inovation friends represent themselves to solves the problems..
and..
the issues is..
we (the other students) have to bring 10 bottles for each person for the project...its because they need at least 9000 bottles for the project...
erm..actually..Fahmy nak cakap sikit pasal students yang 
PROTES GILA-GILA bila students kena bawak botol sikit...
guys !!!
WAKEUP !!
perkara ni bukan nak ajak kita buat MAKSIAT pon ..hanya kerana kena bawak botol 10 setiap sorang pon mesti kena ada isu 
TAK PUAS HATI ker ?
coomonlah korang ....dyeorang bukan sape2 pon..KAWAN kita jugak...
and..
other thing about this issues is 
kena KESOS?..atau balik NAIK BAS ?..
or MANA nak CARI botol-botol ni ?
about KESOS right now !
korang fikirlah sendiri...
takkanlah cikgu nak KESOS each students if the are not bring the bottles even 1 at least ?
kita kan boleh fikir...tu semua hanyalah ugutan sahaja...kalau tak nak bawak 10 sekalipon, bawak 5 pon tak apalah...tak payah lah nak KECOH sangadd pasal KESOS ni...ok fine Fhmy tak pernah kena KESOS ...so whats the big deal ?...at least korang bwk x cukop 10 pon tak apa asalkan bawak !
u get that ?..
NAIK BAS ?
hello...janganlah jadikan benda tu sebagai satu alasan untuk korang tak boleh buadd kebaikan tu ...ok then Fahmy pon naik bas..kawan2 lain pon naik bas jugak tapi tak adalah HAROK and KECOH macam kaw !and sekarang ni kaw nak cakap yang budak NAIK BAS sepatutnya diberi kelonggaran lah kan ?..ape ke hal nya ? nak buat baik tu tak payah nak di kecuali2 kan lah ! hadehhhhh~
MANA NAK CARI ?
weyh ! berapa banyak botol yang terbuang dekat rumah kaw tuu ?
tipulah kalau tak ada SATU pon !!....

actually...there are NO REASON for everybody to be kind in doing something...NAK atau TAK NAK jer diri tu untuk buat kebaikkan ...
and for YOU !
tak payah nak cakap lah dalam Islam tak ada PAKSAAN !
perkara ni bukan MEMAKSA tapi mengajak kita untuk saling membantu ...weyh !..kawan satu form kot..takkanlah nak ber kira !!..k fine..waktu kau mintak tolong dyeorg (jgn ckp tak ada walau sekali pon),ada dyeorg ungkit or 
KECOH or MENGADU or MENGADA or MEMAKI or MENCARUT or MENYUMPAH kaw ?
aku rasa mesti tak ada...
SEBAB..
dyeorang tahu yang kau tu KAWAN !
thats why they never get abhor on YOU hey little !!
and the conclusion is...
tak payah la nak BOIKOT sangat kawan2 kita tu .. dyeorg buat sesuatu yang bermanfaat..korang buat perkara BODOH ada ker dyeorg BOIKOT ?...
ni baru dyeorang mintak tolong bawak botol kau dah MARAH macam ape....
eishh3...
tak patut..tak patut.....
huhhhh..
ok..lepas sudah semua yang terbuku di hati...
guys...wakeup and realize....once we help them for a goodness, Allah will always help you in what ever situation ...
IF you help them SINCERELY !!...
ok then....
bukan marah..sekadar luahan..peace!!
hee~!
love u guys....
wassalamualaikum.. :D

0 comments: