BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

fAhMy iKmaL RusLi
Johor Bahru, Johor, Malaysia
^^ kEchIk sAjE ^^ kEchIk dOesN't mEaN SmALL rIghT?!
View my complete profile
Kirby

Tuesday, June 5, 2012

LAMANYA !!!!!

assalamualaikum guys :)
ya Allah .. lamanya tak update blog ni...lama sangad !
maaf yer cik belogg kerana tidak meng-update awak...bukan apa..honestly Fahmy memang sibuk even cuti ni...tak la sibuk sangat tapi ada project yang nak kena buat then x dapat lah update kamu ini !
rriinndduuu nnyyeerr!!
hee~!
there are lots if things happen to me ..
macam2 dah yang berlaku .. ecececehhh..ayat sedih ~~
erm tapi betul lah ..
nak cerita ni.. pasal handphone fahmy ... 
once, SAMSUNG OMNIA II ever be mine and i brought it to my school as i had an orchestra competition once... so i brought it just for fun..
a month later after the competition, my school be the head of cricket competition and the story begin here..
handphone Fahmy hilang pada malam terakhir kontinjen2 kriket tu bermalam di skolah saya...
aaarrggggggggggggghhhh !!!
memang sangat terkejot bila bangun pagi tiba2 handphone itu, act maratphone itu tiada di genggamanku !
damn !
handphone tu hadiah dari parents Fahmy and totally i'm very sad...
tapi mama cakap, " dah nak hilang kan adik.. nak buat macam mana..tak apalah...rezeki si pencuri tuu.."
once my mom said that to me, i felt very guilty...hurm.....
then mama bought for me SAMSUNG GALAXY TAB 7+ !
OMG !!
mama..why ??!!!!
mama said, " tak apalah..adik kan dah tak ada handphone..tak apa...pakailah yang ini.."
ohhh..u are the most wonderful mom for me !
thanks mama.....
hee~!
tekejot sekejap bila balik rumah mama bagi tablet itu !
senyum sampai ke belakang kepala !! kuikuikuikui~~
then..
esok (Wednesday, 6th June 2012) Fahmy dah nak balik hostel...awalkan ?
hee~!
mesti lah sebab Fahmy ada program comeback..SPM is just around the corner..
tadi bukak belogg skolah then tengok at the right side..
PEPERIKSAAN SPM
158 hari lagi
aaarrgghh !!
OMG..OMG !
nampak macam banyak kan no itu tapi sebenarnya bila Fahmy kira balik ..lagi 8 MINGGU JE HHOOOII !!
Ya Allah..
permudahkan lah segala urusanku.. amin~
em..
ok then..
ni je yang Fahmy dapat update for this time and insya'Allah i will update for a new post LATER when i comeback home for Puasa.. ngehngehngeh~
bubye all!
pray for me and my batch..
wassalam :)

Wednesday, March 21, 2012

SPM result ??!! APEKAH ??

hey guys :)
assalamualaikum ...
erm...
Fahmy buat entry nieyh dekat media room school Fhmy so tak boleh buat panjang2 sangadd !
hee~!..
ok..today is 21st of March 2012 and the SPM results for 2011 SPM's candidates will be announce..so..actually Fahmy nak wish gud luck to all Sagacious94(batch F5 2011) members..
hopefully you guys get an awesome and wonderful results in your life !!
pray lots and semoga akak2 and abang2 dapat pecah kan rekod sekolah ! .. amin ya rabbal alamin~
hee~!
Fahmy ??
sudah semestinya TAKUT !!
sebab results mereka menentukan perjuangan batch Fahmy @ PARAGON 95..
so...semoga semua nya berjalan dengan lancar..
kejap lagi pukul 10 kena sambut dyeorg dekat dewan !
so...
just this for now !
thnaks for reading readers !
pray for my success ea..insya'Allah..
wassalam semua :)

Sunday, March 18, 2012

HOSTEL ;)

hee~!
assalamualaikum semue !
ok then...the time now is 12.17 in the midnight and i'm still awake as i want to update belogg saye ini !!
yer lah kan...maybe ni last update Fahmy untuk this month ...right after this my life will be continue at the 
HOSTEL !!
hee..yeah hostel....

ok..this post officially wanna tell u guys about my hostel .. 



ok then...erm...my hostel called as ASPURA as i'm a gent so...ASPURA will mean as ASRAMA PUTERA..
erm...ok not much..right now i have 15 dormmate including 
ME !..actually a new dormmate...
huhh...
the rules made me sick upon the hostel right now...
for this year, i have been change about three times only for the dorm....
aarrgghh..
memang menyirap....sampaikan kali yang ketiga Fahmy terpaksa mengorbankan loker yang telah fahmy hias hanya dikeranakan arahan yang entah ape2..
"PELAJAR TIDAK DIBENARKAN MENGGERAKKAN LOKER" 
what the F word lah kan !! 
tapi...actually..
Fahmy tak kisah sangat lah kot sebab Fahmy SUKE dengan dormmate yang baru !!!!!!!!!
suke sangadd sangadd sangaddd...
huihuihui...
and right after words..
Fahmy nak buat ceri lawa2 for the last year for me as a student and a lodger at the hostel !
hee~!
and...tomorrow..
oh not...today sebab dah lebih pukul 12 kan...
Fahmy dah nak balik hostel Fahmy dah ...sob..sobb..sobbb....
tapi nak buat macam mana kan..hendaklah berkorban demi memperoleh kejayaan !
ceewaahhh ayatt !!
huhuu~!
yerrr...Fahmy dah nak balik hostel and will continue my journey as a STUDENT !!!
macam2 yang Fahmy akan lalui naik holiday ni...examinations....competitions....classess...
and so on and so forth..
so...readers...as usual..doakan Fahmy and kawan2 yang lain berjaya dengan cemerlang nya ea dalam melalui kehidupan as a STUDENT for the last moment in this year...
actually to be a STUDENT is the most wonderful moment in our life...so..never hates urself when u a STUDENT !
erm...
pray for me guys as insya'Allah my fellows friends and i will get a wonderful results in each examinations that we take and the most important is SPM !!
amin ya rabbal alamin~
ok then..
thanks for the reading fellors..
wassalamualaikum~!


Friday, March 16, 2012

BOTOL oh BOTOL !


assalamualaikum guys :)
hee..
hah...post ni nak cakap pasal BOTOL?..
hah.BOTOL?! kenapa dengan BOTOL ?..what happen ? ape seyh BOTOL ?!...
ni bukan marah..cuma luahan...untuk "DIA" yg asyik memPROTES !
oke..explain !
actually..my fellows friends from my school have a project which the main purpose is to save the Kukup Beach...you know right that the beach is been corrode by the sea water ?
yes....its true..and..now...my fellows inovation friends represent themselves to solves the problems..
and..
the issues is..
we (the other students) have to bring 10 bottles for each person for the project...its because they need at least 9000 bottles for the project...
erm..actually..Fahmy nak cakap sikit pasal students yang 
PROTES GILA-GILA bila students kena bawak botol sikit...
guys !!!
WAKEUP !!
perkara ni bukan nak ajak kita buat MAKSIAT pon ..hanya kerana kena bawak botol 10 setiap sorang pon mesti kena ada isu 
TAK PUAS HATI ker ?
coomonlah korang ....dyeorang bukan sape2 pon..KAWAN kita jugak...
and..
other thing about this issues is 
kena KESOS?..atau balik NAIK BAS ?..
or MANA nak CARI botol-botol ni ?
about KESOS right now !
korang fikirlah sendiri...
takkanlah cikgu nak KESOS each students if the are not bring the bottles even 1 at least ?
kita kan boleh fikir...tu semua hanyalah ugutan sahaja...kalau tak nak bawak 10 sekalipon, bawak 5 pon tak apalah...tak payah lah nak KECOH sangadd pasal KESOS ni...ok fine Fhmy tak pernah kena KESOS ...so whats the big deal ?...at least korang bwk x cukop 10 pon tak apa asalkan bawak !
u get that ?..
NAIK BAS ?
hello...janganlah jadikan benda tu sebagai satu alasan untuk korang tak boleh buadd kebaikan tu ...ok then Fahmy pon naik bas..kawan2 lain pon naik bas jugak tapi tak adalah HAROK and KECOH macam kaw !and sekarang ni kaw nak cakap yang budak NAIK BAS sepatutnya diberi kelonggaran lah kan ?..ape ke hal nya ? nak buat baik tu tak payah nak di kecuali2 kan lah ! hadehhhhh~
MANA NAK CARI ?
weyh ! berapa banyak botol yang terbuang dekat rumah kaw tuu ?
tipulah kalau tak ada SATU pon !!....

actually...there are NO REASON for everybody to be kind in doing something...NAK atau TAK NAK jer diri tu untuk buat kebaikkan ...
and for YOU !
tak payah nak cakap lah dalam Islam tak ada PAKSAAN !
perkara ni bukan MEMAKSA tapi mengajak kita untuk saling membantu ...weyh !..kawan satu form kot..takkanlah nak ber kira !!..k fine..waktu kau mintak tolong dyeorg (jgn ckp tak ada walau sekali pon),ada dyeorg ungkit or 
KECOH or MENGADU or MENGADA or MEMAKI or MENCARUT or MENYUMPAH kaw ?
aku rasa mesti tak ada...
SEBAB..
dyeorang tahu yang kau tu KAWAN !
thats why they never get abhor on YOU hey little !!
and the conclusion is...
tak payah la nak BOIKOT sangat kawan2 kita tu .. dyeorg buat sesuatu yang bermanfaat..korang buat perkara BODOH ada ker dyeorg BOIKOT ?...
ni baru dyeorang mintak tolong bawak botol kau dah MARAH macam ape....
eishh3...
tak patut..tak patut.....
huhhhh..
ok..lepas sudah semua yang terbuku di hati...
guys...wakeup and realize....once we help them for a goodness, Allah will always help you in what ever situation ...
IF you help them SINCERELY !!...
ok then....
bukan marah..sekadar luahan..peace!!
hee~!
love u guys....
wassalamualaikum.. :D

Thursday, March 15, 2012

ALAMAK .. BATU PAHAT marii !

assalamualaikum !..
hey guys....
hee~
ok..sekarang Fahmy on mood untuk update belogg ini...
so...see the title above....
and..actually...
kami (Fahmy and kwn2) tak merancang secara official pon nak berjalan ke Batu Pahat ni..we just said that ...
"eh .. kita jejak BP jom cuti ni.."
and lastly some of them agreed and we finally made it..
haaaa...

see upthere?
and actually this is the main purpose for why we went to Batu Pahat...we just wanna spent our time at there while watching the movies..playing bowling....chatting together and doing somthing fun !...
and its totally amazing !!
and..
for this time trip...
only five of us je yang join ...
but still happening ...
okay .. pictures !!!!

zharif & Ammar !!

Fahmy and Fadhly :)

me with Ammar !

waiting for moviess !!!

nyummm nyuuummm ;)

nnyyyyuuummmmmm....

fazly!!! (^^,)

and its totally awesome !
ok...i wanna share one bit momment for me during this trip..ok..Fahmy arrive at BP bus station on 9.45 AM..
and..as promise...i wait for Zharif to arrive ...
and you know what ?!
Zharif arrived on 12.00 NOON..
subhanallah...
tuhan saja yang tahu my feeling on that time...
nak marah tak boleh sebab Zharif naik COASTAL ...
you know what is that?....actually coastal is a bus that used by all villagers to go to the town...and the motion of the COASTAL memang menguji kesabaran sebab dia hanya bergerak di simpang jalan sahaja dengan kelajuan yang mengalahkan pengayuh basikal !!!
hampir three and a half hour i've been waiting for Zharif...
huhhhh....
tapi nak buat mcam mana kan ...
sabo je la~~
haiiihhhh....
and..
here..


JOHN CARTER !!!!!!
its totally awesome !...best gila cerita ni eventhough i have to spent rm15 for the ticket ...
tak kesah lah mahal asalkan puas !!
hee~!
u guys have to watch this movie by your own and yes..that time you will say the same thing i mention..
huaaaaaa....
macam nak tengok lagi cerita ni...memang sangat2 kreatif...
congrates for the producer!!
hee~!..
emosi pulakk...
ok..
BEHAVE !
hee~!..
before we watched the movie, we played bowling for sure...and for the first game.. FAHMY the winner...!!!..
huhuhuhu..alhamdulillah...just for fun !!and its really fun ..
ok...
all for this...
and Fahmy harap dapat spend time lagi dengan kawan2 macam ni...tapi...lepas ni i have to spent lots and lots and lots of time for my study....
because many examinations waiting for me !!.. AHAHA...
pray for me guys !..
insya'Allah...
ok readers.....thanx a lots for reading...love u alls !
wassalamualaikum..



ALAHAI ..

assalamualaikum...
hey guys !..
ok...this is the 3rd last day before i will go back to my hostel...and...so sad because only this moment right now i can update my blog..
hurm...
actually banyak giler nak story tapi entah lah..mood Fahmy tak menentu lah cuty ni .. hadooii.. -0-
and..right now...i just finished fixing my blog ...and alhamdulillah ..its GREAT !!...for me lah ...
kalau tak suka senyap je ok ataupon cakap kat Fahmy kat tempat lain...yang..
"blog kau tak lawa dokk !! "
kat FB ker..kat phone ker..msg and NOT HERE!
hahaha..
apalah...
and today..my phone was very quiet and not like usual..entahlah..rasa macam pelik sangat bila satu hari tak ber-HANDPHONE-ing!
hahaha..what the word ?!....
ala...lagipun hari ni memang Fahmy tak ada mood langsung untuk ememgang handphone itu ...
dan tanpa disedari..
BANYAK kerja yang Fahmy dapat siapkan tanpa memegang handphone seharian !
erm...
ok..after this i wanna update a new post for sure about my holiday...
so....
kamsahamnida !..
hee~!
wassalamualaikum semua .. :)