BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Thursday, June 23, 2011

SAKTI DRUMLINE!

readers!....
actually i wanna tell u about drumline contest that my school drumline involved in ...hahahaha....
SAKTI DRUMLINE!!!!!!!....
the most lovely ever drumline for me..
hahahaha...although we don't get any place in the contest,but we still have our own success which is..
"Sakti Drumline is the most popular drumline ever!!"..
hahahahaha..that is it...yes.....Sakti Drumline got that award as we got the highest rating in voting...its awesome!!!.....


and for your information readers,Sakti Drumline is the only one and the first drumline who got their chance to have a sweet battle wif Batteryheads which is the judges drumline!!...do you believe it ?..yes u alls should...hahahahaha....walaupon aku bukan salah seorg dk drumline tapi aku bangge dengan kwn2 aku yg totally awesome larh!!..cay0ookk Sakti Drumline!!....
and....this is the most sweet moment for me...


 
hahahahaha..i also got a chance to have a sweet pixca wif
Noh Hujan !!
...ahahkz!!...huk3..(^^,)
lurve this moment ever and along our journey to the contest till the end,it was the most beautiful memories ever that maybe i will never have it again after this.........

Thursday, June 16, 2011

IN LOVELY SKEWL RIGHT NOW!

saranghae!
readers...now i'm updating this blog in media room in ma skewl actually..hahaha...xde kerja buatlah kerja ni..semua kerja yang cikgu suruh da siap da..hihihi~
actually i wanna tell u about yesterday.my marching band group went to Pasir Gudang for Marching Band competition.happening siot!!!!!!....best giler larh bagi aku walaupon penatnya separoh mampos!..hahahahaha....sebenarnya,band aku hampir tak jadi involve dalam pertandingan ni ..tapi disebabkan aku nak sangat masuk,aku sanggup berjuang dan berperang mulut dengan PK HEM sekolah aku untuk membenarkan band aku ni masuk pertandingan nieyh.dan akhir nya aku berjaya!!!...huhu~
ea larh..da penat2 berlatih x kan x nak masuk pulakkan ?!...
penat2 jer berlatih sampir pagi2 buta....(2.00am y0ww!!)...walaupun just dapat tempat ke 4,aku tetap puascoz aku dapat tengok sekolah aku sendiri bersungguh2 buat bnde ni and dpt tngok sekolah2 laen jugk....hehehehehe....and semakin aku tengok aku rasa tercabar.so..aku da plan tahun depan aku akan buat yang terbaik untuk band ni menang dalam pertandingan ni lagi tahun depan.....cayy00ookk SAKTI Band!!

Tuesday, June 7, 2011

ABOUT A SPECIAL PERSON!

hahaha...readers!.. 
like always,my post is about ABOUT A PERSON part blablablabla...but...this post is a special post about a person who ever be a special person in my life once.....
um,umyra,umphh,or anything...
actually she is my bestie ever in my life....hahahaha...dari aku tadik sampai la aku darjah enam,aq bersame dengan dia..ceewwaahhh..ayat aku~...hahahaha...there she is~


but..it's true...everything aku share dengan dia once upon a time...dulu aku always buat something dengan dia....antara perkara2 yang kami lakukan bersama:
-kami sekelas!!
-kami pasangan zapin
-kami partner drama sains
-kami partner koir team
-kami MC on anything majlis especially perhimpunan rasmi
-kami group buat sandwich (^^,)
-kami pelajar terbaik kem unit beruniform
-kami partner MQA
-kami partner sajak PSV
-KAMI BERSAMA DALAM BADAN KEPIMPINAN PENGAWAS!!!...
etc.
everything are KAMI...yes..totally i love her damn much once..aku teringat dulu satu kejadian yang x tahu la nak cakap ape genre dyer....mase tu kami nak berbual dengan cikgu sains kami (cikgu Sila)..duduk la keliling meja guru ni..then dia ni x ada kerusi..so..she decide nak aku riba dia...
i'm an open person...("poyo la kauu" um cakap)...so..aku bagilah dia duduk atas riba aku...sekali,mata cikgu kiteorang tu,x ubah macam duit 50sen...hahahahahaahha..funny thing happen....but...it's our memory now...and always be my sweet memory ever and ever..but..now she already in a relationship with a guy in her school...huhh..it doesn't matter laa...hopefully she will happily ever after with that guy...
always pasang niat nak hangout ngn budak comel ni but time never give me chance!...tapi x pe...aku akan ajak jugk dye hang out nanti sebab kami da janji!!....hahahahahaha....
i will never lost her.....

i will loving u forever um >.<
ngEe~

Sunday, June 5, 2011

AWESOME !!

KARAK THE MOVIE


Ni sebuah cerita terbaru yang dikeluarkan oleh studio Kru . First tengok memang seram dan stylo disusuli pula dengan kisah benar yang pernah terjadi di kawasan karak tu. Walaupun aku banyak pegi k.l ikut jalan lama tapi alhamdulillah tak pernah berjumpa dengan volswagen kuning yang pernah menjadi kontroversi dan beberapa kisah tragedi disana. Korang pun taukan yang kat sana banyak berlaku kemalangan yang meragut jiwa dan jasad. Ok jom tengok wayang.

Filem Karak arahan Yusry Abd Halim (Yusry KRU) menghimpunkan kisah seram dan hantu ‘urban legend’ menarik pada era 80-an, 90-an dan tahun 2000 yang menjadi buah mulut orang ketika itu.Filem Karak juga berdasarkan kisah benar yang dialami oleh abang Yusry iaitu Norman yang hampir-hampir kemalangan kerana ternampak hantuBarisan pelakon yang membintangi filem seram ini ialah Shahir AF8, Sheera Aiyob, Along Eyzendy, Kilafairy dan Sidek Hussin.
 poster untuk movie karak, bukan kahak yep.

Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.

Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.
( sumber : blog carca marba ) 
 

Ni plak trailer untuk movie nih. efek dia memang power gak la.  standard la dengan keadaan ekonomi negara nih. mana boleh nak cun macam luar negara.


Saturday, June 4, 2011

KAN BETUL TAK JADI !..

readers..
ingt x aku ada cakap yang aku nak menjejakkan kaki ke library bersama rakanku zulkhidir dan fadhli suhaini?....aku dah agak da pada mula nya yang plan ni x akakn menjadi...
semalam petang tepat pada pukul 5.45pm,aku menghubungi rakanku itu dengna menggunakan Samsung Omnia 2 milikku ini..dekat skrin phoneku itu..
"calling...Zul khidir..."
lepas tu ada seorang wanita yang angkat.."hello.."
"hello,boleh saye cakap dengan khidir?"..balasku...hehe...lepas tu khidir pon cakap.."fahmi,aku nak bagitahu ni.esok aku x boleh pergi lah library.mak aku x kasi.sori eh.."....aku pon balas"..em ye ker?...fadhli da turun da ni ingatkan nak join sekali..em..x pe lah kalau macam tu..bye.."..----------------------
talian pon diputuskan..
malam nye pulak aku siapkan biology dengan fadhli sambil berbincang mencari orang sebagai pengganti khidir..fadhli punye cadangan.."AAINAA!!"..
kiteorg pon telefon la aina and try ajak dye..sekali lagi jawapan yang menghampakan..
"bapak aku cakap esok library tutuplah.."...
akhirnya,x ke library juga lah kami ni dan jawabnya,belajar kat rumahlah.....





sepertinya di rumah kami x boleh menumpukan perhatian dan akhirnya....
ke lembah FACEBOOK dan BLOG..

 = ='

AT LAST..

readers!
hahahaha...based on tajuk kat tas tu,aku nak cakap sebebnarnye yang aku da siap folio biology secara rasminya pada jam 3.31am ....after aku da save jer kerja tu kat desktop lappy ni,aku terus menjerit "yyaaAaAhoOooO!!!.."...ngehngehngeh..dengan yakinnye (kott) aku mengatakan yang folio aku tu da siap,,hehehehehehe....now..my homework is only PHYSICS and ADDITIONAL MATHEMATICS..
bile la ek na ciap semue homework aku nieyh....hmm..

Friday, June 3, 2011

TUHAN ITU MAHA BERKUASA..



kita ni suke pon suke jugak readers...ukhrawi jangan di lupekan...here i'm not to give a tazkirah,usrah or whatever..just wanna show u that Allah SWT tu Maha Adil dalam setiap perkara yang dilakukan umat-Nya..
and
for u abg yg telah memutuskan silaturahim aku dengan kawan baek aku,
i said thnx a lots because Allah SWT da dengar doa aku..alhamdulillah we just continue our friendship back..alhamdulillah..hopefully it will stand everstrong until the end...i just don wanna lose him because he tough me about life once as i knew him for the 1st time..and..for adik,thnx coz still accept me in ur life..although u not my real adik,it doesn't matter coz Allah love a nice relationship among those umat..u will be my adik smpai bile2 oke...just hoping that i will never lose both of them anymore..
"ya Allah,Kau lindungilah hubungan persahabatan antara aku dan dua rakanku ini ya Allah..Kau kurniakanlah keberkatan,kemesraan,kegembiraan dan kesabaran di dalam perhubungan kami...Amin~"...

NEW PLAN!!...

readers!!..
hahahaha....aku nak buat announcement ni..disebabkan hal yang menimpa aku malam semalam (keje bio yg mlmbk nk mmpos tu),aku membuat keputusan untuk BUNUH DIRI!!!!...pecaye x?..pecaye x?..hahahaha..x lah..aku membuat keputusan untuk pergi ke LIBRARY bersama raken baek ku untuk menyiapkan segala beban yang ada di dlm beg sekolah ku itu....
betol x FADHLI SUHAINI*click here and ZUL KHIDIR*click here??..
korang kalau x jadi aku bako korg !!...ngehngehngeh....alaa...menuntut ilmu kan,takkan lah x jadi...so..hopefully that our plan here will success..amin!!..

Thursday, June 2, 2011

EEERRRGGHHHH...BBIIOLLOOGGYY!!!...

banyaknye kerje rumah!!!!...huhh..i know that this dialog will appear out from all students in the world..hmm..same as me right now....last post i'm told u readers that i finished my homework rite?!...its totally SUCKS!!..i got a call from my friend late evening today,ask me about biology homework..as we must do a folio about Technology in erghh blablablablabla....with happy answer aku jawab "DA CIAP DA!!"..then dk ue ckp.."kau yaken yang kaw da siap?!"...that word make me sickk!!...when i check back my folio...damn!!!!!...its not complete...WTF!!!....huhh...and now..until late night here,i'm still doing my folio...uurrgghhh....


see?!...what time is it ??..it suppose to be my ronggeng time with facebook...and now...i make my decision to STOP AND DROP!!...huhh....surrender....sambong esok je larhh......penat giler..tengkuk,bahu,jari,kepale,mate semua dah nk gugur !!..wwaaarrgghhh......
but,,
i still love homework!!(x tipu kot).....huwm,,,

ABOUT A PERSON part 4

readers!!....
da lama tak cerita pasal kawan2 aku kat hostel tu kan...hah!!...this person is the most popular person among PARAGONians...hahahahaha..kiddin'.....



up there !!!....frenz,HADIRUII!!..ahakz..this is one of my classmate...new form4 in my school actually..i have no idea actually on how can he become famous in once ?!..haha..just a simple guy but weird!!...not a bad weird but a funny weird...sumpah!..kami dak2 4 BAIDURI a.k.a 4 JAHAT
 (x thn nme kelas..) memang akan tergelak klu dye ni ACTIONN !!!....lagi2 muke Ganas!..betui dokk diruii?!...huhuhuhu...he came from a weird place named
 BATANG KALI in SELANGOR (1st time kami dengar!)...but..he is really nice guy......lonely person....and..everything is nice about him larh !!!!..s0..
4 dirull:....gilo larh diruiii!!!...sabo jer larh dgn hang ni...huhu....

Wednesday, June 1, 2011

SEDIH NYA ..

readers...
aku sedih larh..mcm2 yg terjadi due tige hari ni..aku x tawu kenape semua hal ni boleh jadi....huhh...
1st..
last post about my lovely friend...sampai sekrg masih xde pape lagi...kenape lah jadi sampai cam ni sekali....ni semua pasal abg aku yg memang x boleh ditandingi KES*ALAN nye ue....aku akan ingat sampai bile2 ape yang dia da buat pada aku....sumpah !!!.....
for abg : kaw jgn ingat yang kau tu bagus sgt..kalau kau da ada kereta,rumah sendiri..job that can manage ur life...YES !!..u can arrange my life..with whom i wanna be friend and u can decide my life..tapi..kalau kau sendri hidup macam xde arah tuju..xde pelajaran...go to hell dude !!...jgn nak campur hidop aku..aku lagi rela hidop dengan kwn2 aku dri hidop dengan manusia yg xde hati perut and akal fikiran mcm kaw....
2nd..
yes..knowing this person just like completeing my lonely life..ea lah...xde adik la kate kan..abg??..jgn harap lah....yes...he make me smile always....always care about this person coz he cares about me....that show a relationship between abg and adik...but...lately..budk ni cam da .....tah laa...mls nk ckp pon ada..but....dye ni x cm dk2 kecik kat luar sane..he is a special boy i ever mad coz he's clever...i admit it...tp..biarlah dia dgn hidop die..and cukupla ape yg aku da ajr and didik dye...

4 u adik  : suke hati lah nk ckp ape..juz waiting 4 u to talk to me.....pent lah aku jer yg nk mngur..nanti ckp aku ni menyibuk atau nanti adik rimas..but...aku syg kw...x nk hilg kw oke!.....
pen-off.

SAKTI DRUMLINE !!!!


hah!!..this is one of my band contribution....SSSAAKKTTII DDRRUUMMLLIINNEE!!...
we just got to final at The Curve in Damansara in this June!!..there are actually 13 school that we will face during the final...pray for Sakti Drumline ok readers !!....reader also can vote us...
just type in ur sms:
SOX<space>DRUM11 and sent it to 33396..
vote us keyh reader.....we'll appreciate ur vote most !!..
ni lakk muke2 yang menjayekan drumline ni..congratez korang (^^,)











hahahahaha...congratez again to them..pray for them okay in final soon.....love u alls!!!

FESTIVAL WIND ORCHESTRA






heyy !!..feed back about lovely moment actually.... this post here are about one competition that i will involve in every year until form 5..hahaha..that most probably FESTIVAL WIND ORCHESTRA....for this year,this lovely competiton were held at Putrajaya (best gilerr w0oow..)..SAKTI got SILVER award in division 2 for this year...its ok..coz..it burns our spirit more to struggle for next year competition...
this is some pixca about us ..have fun !!

















hahahaha..thats all...but..although we juz get silver award for this year,we will never give up and Simfoni Sakti will never die !!....love all moment that we all share together..cay0oOkk Simfoni Sakti !!.....

BERKONGSI ILMU....

we all know that sharing our knowledge is one of good thing that we can do right ?!..so...Simfoni Sakti (my orchestra) have shared our knowledge with lovely little SUKSESian students in playing those orchestras instruments...huu~..love that moment actually coz i get 4 new junior.....oke readers..have fun with these pixca ;)




















thats all..but..4 reader information,the student who play the black instrument up there is the only juniors that i loved most coz they have their own spirit to study that most difficult instrument..hahahaha....congratez dik!!!....

HOMEWORK OHH HOMEWORK !!..

this holiday is the only one holiday that i loved most coz i finished my work a lots !!..yes memang aku bangge !!..(khas untuk muhammad faiz yang kate aku menunjuk2)....hahahahaha....(suke dalam duke actually..hmm)..list of my homework:
......
-bahasa melayu (powerpoint) (/)
-physics (green book pg. 1-28)
-additional mathematics (KRT sheet chpter 1 -6) (/)
-mathematics (ole-ole holidays) (/)
-chemistry (KRT sheet) (/)
-sejarah (modul chapter 7,8,9,10 and SPM book) (/)
-biology (folio chapter 6) (/)
-agama islam (latihan 3 tajuk & pencarian 3 tokoh di internet) (/)
......
all those homework up there are be taken by all 4 baiduri members..hahahahahha...mcm bnyk ekk...
so now.....i FREEE !!..hahahahaha..but..study must go on right ?!...planning with
Zul Khidir wanna go to library...hopefully that plan become true..hehehehe....love homework most !!!....daa~

KENAPA SEMUA NI MESTI BERLAKU?


readers!!..just wanna tell u bout a sad incident happen to me during at hostel and it continue at my damn home!!!...my lovely friend (name dirahsiakn) bg aku handphone dyer..budk f2 tu cakap,"abg ----- suruh bace sms kat inbox semue "..aku pon da pelik da..then..aku bace lah..maybe dia nk pesan pape ke kat aku sebb aku x bwk handphone [actually hilg =( ]...aku terkejot gile bile bace semua sms dlm handphone dye tu..semue dari abg aku (abg paling s*al penah aku jumpe)..dye serang kwn aku tu..huhh..aku memg x sangke semue tu berlaku...mlm tu aku habeskan kredit sim and air mate aku dengan menelefon mak aku yg same2 bersengkongkol dengan abg aku tu (abg paling s*al penah aku jumpe)....semue damn aku !!...lastly,aku decide teros putus dgn abg aku..yes !!..putus !!....dye bukan abg aku bermule dri mlm tu and sampai sekrg pon aku x tegor dengan dia kat rumah ni...dengan mak aku pon bual2 NO!!..tegor2 pon gitu2 jer..aku da mls nk layan manusia dalam rumah ni accept my atok !!...aku sayang atok aku sahaja !!...disebbkn abg aku tu,(abg paling s*al penah aku jumpe)....aku da x betegor dengan kawan aku tu..uuurrgghhh...x betegor dengan kawan aku tu adalah perkara yang paling menyedihkan dalam hidop aku sebb dia adalah kawan aku yang paling aku sayang dalam dunia ni.then,lepas due hari,aku da mula betegor sikit2...aku harap bende ni da reda and kawan aku tu da boleh terima aku semula..alhamdulillah....semuanya da ok sampai semalam pagi (31st of May),aku dapat sms dari kawan aku tu .."oklah..sy phm..sy x kcu fmily mkck ag..sy mnx maaf..thanx..huh."..aku terus bangun dari katil and terus serang mak and abg aku.(abg paling s*al penah aku jumpe).....like always,mereke bersengkongkol...and..sampai sekrg,aq da x sms or telefon or bertegor dgn kwn aku tu.......

p/s utk kwn aku :aku always sayangkan kaw sampai bile2 and aku x nak persahabatan kite putus..gi mampos lah abg aku tu....maafkan aku atas segalenye..huhh....=(

AKHIRNYEE....

readers!!....u know what...start dari aku balek ary ue (27th of may),blog aku ni tros x boleh bukak...tension giler...hari berganti hari...sampai la ke hari ini....akhirnye dapat bukak..begini cerita nyer......
aku bangun pagi tadi aku on la lappy aq nieyh and teros on9 FB..aq buat lah hal mcm biase....then aq try lagi bukak www.blogger.com tp..tetap x boleh..huhh....juz ignore it ?!.....
aq da berniat utk terus tidk menghiraukan blogger ni....then..sekrg aq berniat utk buat blog baru la konon nyer .......tupp..tupp...da bole on!!..hahahahaha...aq teros la wt pos baru nieyh..hehehehe..begitu la ceritanye...