BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Saturday, December 31, 2011

NEW YEAR EVE !

assalamualaikum guys :)
holaholihlulalulilee...
huk3....over pulak aku ni...
erm..sekarang da pukul 11.52PM within Saturday 31st DECEMBER 2011...
thats mean...about 8 minutes more we will go thorugh the new version of year !!
huahuahuahuahua...
x sabarnya....
tapi...to 2011 !..i will never forget u...in you there were many memories that changed me lots....banyak kenangan yang aku cipta,yang aku dapat,yang aku kongsi.....
2011 jugak lah yang mengajar aku untuk jadi lebih baik and berubah kepada baik pada tahun 2012 nanti....
thnx 2011 !..
aku sayang kau sampai bila2...segala isi didalam mu tidak akn aku lupa...
and to all who read this ..
saya MUHAMMAD FAHMI IKMAL BIN RUSLI 
menyusun sepuluh jari memohon keampunan atas segala kesilapan yang saya lakukan...
ampunkan ea ..terima kasih untuk segalanya.....
thanks for everythings....
doakan segala kejayaan fahmy ea...
saya akan menduduki SPM tahun 2012 ni....

wassalam~

Friday, December 30, 2011

MEREKA (^^,)

assalamualaikum guys :)
erm..
actually..i take this post as an exclusive post for me ...
why ?
because its about THEM that always make me lough and feel happy when i'm sad...



yes...four of them upthere...
^EYKAMMARITUZDILLAZUL^
actually....they are my skype gang which always make me lough either in the chat or during call...
aku x nafikan yang lepak dengan dyeorg memang OSEM !!
(bak kata EYKA )
ahahahahaha....
all are about them :

EYKA : SERATASian from SELAMA, Perak 
eyka memang OSEM lah kan !...eventhough aku baru jer kenal dgn dia ..dia memang bez giler!!....suare dia "comel " !!..hahahahaha..sori eyka !!!
kalau x silap dia ni pendek !..hehehe...pendek macam mana sekalipon, kalau peramah and happy go lucky, siapa yang x senang kn kawan dgn dia ?!
hee~
tapi... dia kene balik SERATAS 2hb ni..sedih nye..dah macam2 nak bbual buat kali terakhir mlm sebelum balek sekolah...
tapi..
nak buat macam mane kan ....
its okay !
to eyka---> jgn lupe hantar flyers ok !!!..syg kaw giler !!..hahahaha..OSEM ^^

AMMAR & ZUL : SAKTIans from KOTA TINGGI & SIMPANG RENGGAM, Johor
hahaha...both of them are my schoolmate actually....
they are amazing for me !!
dyeorg memang suka timbulkn pelbagai agenda yang tah ape2,kontroversi,benda2 merepek yang x lah merepek sangat....
but...whatever they done, they still my friend everlasting !
suka luangkan masa dengan mereka sebab...
nanti mesti ada jer benda yang nak dibualkan ...konfem lah kan x bosan dengan dyeorg nie !!!!
syg korg !..jumpe kat sekolah nanti ok...kat DM dgn
 KAK SALMAH !!...
hahahahahahahahahahahahaha^^

DILLA : SEMESTIan from SG SIPUT, Perak
dilla !!..
the first woman who invite me in to this group !
thanks Dilla....
dia ni baek ...kalau bercakap pon sedappp jer dgr .. HAHAHAHAHA !!
kan Dilla !!
erm...suka giler bbual dgn dia sebab ...
dia ni macam x tahu pape !!..( bukan BODOH eyh !!)
mksodnya...dia ni suka duduk rumah so benda2 kat luar tu dia kurang tahu sikit...
so...
sukalah bagitahu dia benda baru...and..totally i've learn many new things also from her....
hehehehehehehehe....dia ni jenis orang yang x kesah ...happy..open thinking...macam Eyka jugak !
that is the most important part for me to be friends with them ...
bukan memilih ok !
tapi....
its about kesedaran....setiap pergaulan kan ada batasnya !
heheheh..betul x Dilla !
erm.....

to Dilla----->nanty jgn lupa taw hantar flyers kat aq....hehehehe...konfem punye aku send dekat kaw ..fly to SEMESTI !!...cewahhh!!

dyeorg memang happening ...
aku suka lepak dgn dyeorg dekat skype to walaupon sampai pukol 6.00 pagi !
doesn't matter sebab kiteorg bukan buat benda x berfaedah pon kan !...ececehh..
hee~
to Dilla and Eyka,
kalau nak hantar flyers, nama penuh aku 
Muhammad Fahmi Ikmal b. Rusli
taw!
eee..x malu lah aku nie...hehehehehehe~
x kesah...t inbox name penuh korang ok !
and...
there are them ...
the friend that make me lough always...
sumpah x tipu aku akan gelak dan rasa tenang and happy bila dgn dyeorg....
rupa tidak menunjukkan segalanya asalkan keikhlasan kan !!
hee~
love u guys^^

wassalam~

PATAH SERIBU (-_-)

assalamualaikum guys :)
erm....sekarang ni da jarang lah update blog..bukan malas tapi entah lah..ada je perkara yang menghalang...
erm...
PATAH SERIBU ?


erm...aku suka sangat lagu ni..
sebab perisiannya or the lyric for sure..
all are connected to what i've been through this all this year 2011...
hurm....
tak dapat dinafikan lah ni semua ada kaitan dengan orang2 yang aku SAYANG dalam hidup aku...
i'm not telling u guys that i'm regreted in loving those important peopleS in my life but...
just wanna show the way i've through to LOVE them ...
huhh...
its easy to love someone but its HARD to be love by someone right ?
orang selalu cakap macam tu...
this song totally show me the real things about relationship...
and...
starting from this moment,
in the new year 2012,
INSYA'ALLAH 
i just wanna give 100% focus in my study and not in love with somebody...
but..
one thing about my weakness is .. i can't corget about people that i love in a moment....
tapi...if our niat is good, Insya'Allah Allah SWT will always help us right ?
amin~
and insya'allah the new post after this will about the new year....
x sabar actually....
and...untuk orang2 yang aku sayang...
i will not stop loving u guys but i hope...
u alls can appreciate my love a bit ....
because..
all my love after this is just for Him...
amin ya rabbal alamin~

wassalam :)

Tuesday, December 27, 2011

FRIEND or what ?

assalamualaikum guys.. :)
Ya Allah..sumpah dah lama gila aku x update blog kesayangan nie...ini pon ambil kesempatan untuk update menggunakan ipad akak sedara..thnx kak ina !!
hurm...my health for now not give me chance to do anything....susahkan kalau kita ada penyakit ni...
ni pon update di hospital...hurm...Allah saje yang tahu....
haha..suda2...lupakan...x payah nak tangkap sembilu...cceewwaahhhh....
erm...guys !!..x lama lagi da nak 2012...
hurm...when i think about that....
it makes me think back about the pass....
macam2 yang aku lalui dalam 2011 ni...hurm....
pelbagai kegembiraan,keseronokan,kesedihan,keperitan dan everything that happen on me this year...
tak ada apa yang aku fikirkan dalam otak aku bila teringat kesah2 lama kecuali
tentang KAWAN...
yes....totally friend....one thing for me is, KAWAN ADALAH SEGALANYA...
pada aku,dengan berkawan lah aku dapat lihat pelbagai personaliti yang berbeza...pereatakan yang pelbagai...perangai orang...and....the most important part...
who is the really FRIEND in mean and not in tittle....
pasal KAWAN jugak lah aku sampai berpisah hubugan dengan abang kandung aku sendiri...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup tipu parents aku...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup berkorban apa saja...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup buat apa saja..
pasal KAWAN lah aku belajar macam2 kebaikan dan keburukan...
and...
everythings is just about KAWAN...
but....walaupun KAWAN tu mengubah seseorang dari baik ke jahat,rajin ke malas...
but...not all KAWAN macam tu pada aku...
parents aku selalu cakap....
"aku nak tengok KAWAN mana yang jenguk kau kalau kau sakit....."
yes...that is the usual sentences that will come out from both my parents mouth if  they made on me...
aku pon tak tahu lah..aku ni jenis yang sayang betul2 pada kawan2 aku...bukan nak bangga diri or what..
tapi...
pada aku...
i've share everything with my KAWAN ...memang lah orang selalu cakap KELUARGA perlu diutamakan tapi..itu memang lah...
KAWAN ni bukan orang yang mudah untuk faham diri kita....dan bila ada orang yang betul2 tahu tentang diri kita..ambil berat tentang diri kita...kongsi suka dan duka...that is mean by FRIEND...
hurm....tah lah...
pada aku...
FRIEND IS EVERYTHING...
hahhahahahahahah...sentap pulak malam2 ni but its true guys...
aku sayang kawan2 aku walaupun macam mana buruk sekalipon layangan mereka terhadap aku.....
this updates sebenarnya dah lama nak buat tapi baru sekarang aku dapat peluang...
hurm...
pada aku..pengalaman aku berkawan di asrama sudah cukup mengajar aku erti PERSAHABATAN...
walaupun orang benci aku...hina aku...kutuk aku...cakap belakang apsal aku....
aku x ambik kisah sebab itu hak mereka....setiap manusia buat kesialapn kan...
aku sendiri pernah buat kesilapan besar pada kawan2 batch aku kat asrama tu and its really infect me !!!
aku cukup sedar atas segalanya.....PERSAHABATAN itu indah...lagi2 di alam sekolah....tambah pulak di asrama...
because why ?
kita tak akan dapat apa yang kita kongsi bersama di sekolah,di asrama bila kita di luar sana...
walaupon parents aku selalu cakap...
"kau baru setahun jagung...kau belom jumpa kawan yang betul2 kawan dalam hidup kau dek..."
but....aku x peduli ayat tu sebab pada aku...
aku tahu KAWAN tu apa.....
insya'Allah..walau macam mana buruk sekali perangai kita..tapi kalau kita ikhlas pada sesiapa pon....
Allah akan sentiasa bantu kita untuk buat orang suka pada kita pada satu2 saat....insya'Allah..amin~
ingat tu !

wassalam :)

Friday, December 16, 2011

NO SUBJECT ?

assalamulaikum ...
hey readers....lama nya tak update blog ni....
ea lah kan ..sekarang ni i have everythings...hahha..everythings ??!!...
iea lah !...saya sudah ada FACEBOOK,BLOGGER,SKYPE and TWITTER....
tak menang tangan beb nak layan semua......hee~
tak adalah....
erm..about this post ...no subject ?!...
tu lah kan ....da tak tahu dah nak kasi tittle ape dekat post nie sebab nak cerita macam2....
hahahahahha....
about my life now....its going well but not very well actually...
handphone org yg aku sayang dah hilang and sekarang da x boleh nak SMS and CALL ...huaaaa.....
x per lah....nak buat macam mane kan...xde rezeki kan...hurm....
sdeyh nie =.='
and aku percaya bila kita sedih mesti ada HAPPY things yg akan menyusul kan....
erm...aku pon tak tahu lah sangat ape yang happy nyer tapi....
kawan yg paling aku sayang kate dia nak turun JB 20hb nanti...huaaa....HAPPY sgt2...sebab hubungan persahabtan kami baru jer pulih sebab pelbagai yang melanda kehidupan dia sepanjang cuti nie..
"Ya Allah,kau berkatilah persahabatan kami dan kau kurniakanlah kemesraan dan kebahagiaan dalam hubungan kami...."..amin ya rabbal alamin~
pikir2 pasal orang yg diSAYANGi ni....buat sakit aku ni bertambah SAKIT...sakit ape ??!!...
hah...x per lu lah tahu....biar saya dan Allah sahaja yg tahu ok...doa kan kesihatan saya ea readers....
erm....
x lama lagi dah nak naik sekolah....takut pon ada...seram pon boleh jugak...HAPPY pon x tipu....
takut sebab saya dah nak SPM daa........
seram sebab x lama lagi nak menempuh kehidupan sebagai SENIOR and FORM 5..waarrgghhhh^^
happy pulakk sebab dah nak jumpe kawan2 dan nak mula berjuang..x sabar sangat....ccceewwwaaahhh !!...
erm...pape pon....
Readers!!
doakan saye dan kawan2 Paragon95 dapat menjalani kehidupan sebagai form 5 dengan tenang and doakan kejayaan kami ea....semoga Allah berkati anda semua^^
amin~
kawan2!!
jangan gelisah ea..banyakkn berdoa and struggle in our study...insya'Allah kejayaan milik kita ... amin~
erm...lagi dua minggu jer dah nak naik sekolah...esok sudaa mau beli barang sekolah meyh....
YEAAAHH!!
hahahaahahahaaha...
x sabar pulak kan....huhu..pape jer lah..asalkan aku bahagia !!..eewwahhh..
tapi...aku risau lahh...
ea lah...x lama lagi dah nak naik sekolah...tahun SPM pulakk tu....tapi...
aku tak pegang buku sangat....malam2 pon ayik tidur lambat jer...
Ya Allah ...takutnya...
ggggrrrrrrrrrr ~_~
erm...so.....

ape yang aku mahukan :
-->semoga aku dapat belajar dgn mudah....Ya Allah,permudahkanlah segala urusanku..
-->hubungan dgn semua org diberkati and tiada masalah..(terutamanya org yg disyngi..)
-->harap2 tidk dibenci oleh mana2 orang..maafkn diri ini ea atas segala kesilapanku..
-->nak tinggalkan semua benda2 kotor and jahat yg aku penah buat...eishh3...
-->nak belajar betul2 utk SPM....
-->dapat diterima oleh semua pihak ..insya'Allah....

so readers!!
doakan Fahmy ea...semoga tiada halangan utk Fahmy capai ape yg Fahmy impikan.....
saye sayg awkk semuee .....
thnx^^
wassalam~

Saturday, December 10, 2011

KEHIDUPAN..

assalamualaikum readers ...
lame nyer aku x update blog nie..rindu pon ad jugak...
ea lah...dekat hospital kan..mane lah boleh on lappy ni sangat.....aku risau lah...aku kat sini tak dapat nak buat homework...and next year will be the most important year for me....
"Ya Allah....berilah aku kekuatan..".
erm...
actually post ni i wanna tell about LIFE..KEHIDUPAN...
not the meaning but about my life....
saket yang aku hadapi ni mengajar aku macam2....tentang kejujuran seseorang terhadap diri aku...ketulusan sayang seseorang terhadap aku...mana satu madu dan mana satu hempedu.....
sekarang aku da faham...
kita tidak boleh paksa orang untuk menyayangi diri kita kan ....??
tapi....
aku tidak boleh lupa orang yang aku sendiri tak tahu sama ada dia sayang atau pun tidak diri aku...
eh..tapi..
readers kene tahu ni bukan pasal couple2 eh...XDE MAKNA NYA !!...
dah tiga empat hari masuk hari ni kami x ber-SMS...
tak apalah...aku berserah...mungkin dia dah bukan mcam dulu lagi buat aku....setiap saat aku mengingati dia....perit nya kehidupan yang aku lalui sekarang ini...
hanya dia seorang jer yang mengetahui tentang segalanya berkaitan diri aku...
tak apalah...aku sakit..kehidupan aku pun x lama...
biarlah dia pilih mana yang terbaik...
i don't have any right to decide anything for him.....
mungkin ada yang lebih baik untuk dia....
setiap kali aku ingat dia, sakit aku mesti datng jugak.....
dalam solat aku selalu berdoa dn mesti sebut nama penuh dia....
kakak sedara aku selalu cakap yang kakak aku rasa dia x jujur dengan aku...
tapi...
aku tak percaya!
aku marah akak sebab sms dia dan bagitahu dia segalanya tentang apa yang aku hadapi...
"Ya Allah, adakah aku benar ?! "
aku rasa kehidupan aku dah tak bermakna....


huhh...

dan
untuk DIA,
terima kasih untuk segalanya..
diri ini masih menunggu kamu...
walaupun kita bukannya apa2,aku sayang kau sangat2....
maaf selama ni mengganggu mu....

ni bukan MEREPEK tapi benar.....
"Ya Allah, kuatkan lah diriku..."

Sunday, December 4, 2011

HOMEWORK OHH HOMEWORK?!

hello.....hey readers.. :D
eh... lagi sekali.. assalamualaikum....
hurm..its been a long time for me to not updating my blog...haha...xde lah lama sangat sebenarnya ....tapi..for me ...terasa lah jugak kn....
erm....so...now we all in December already...and...lack of it ,we will seat for school again....
yeah...and ohh !!...next year will be the most imprtant year for me as i will sit for an examination that will decide my future... and it is SPM !!...
and..just forget about it for a moment...erm....HOMEWORK ?!..
so...tahun depan kan aku akan menghadapi SPM ,so confirm lah kan yang aku ni ada homework and..for sure, u all pon mesti ada homework kn?!...
hahaha...and now, aku mula risau when December have arrive..aku baru sentuh homework aku tu ciput jer...tak ada lah banyak sangat tapi, kalau da x buat tuu, makin lama nanti terus tak buat and at last,
 0 for school next year...AAARRRGGHHHH !!
takutnya..
so....aku pasang niat, insya'Allah lah....
tomorrow will start a usual day..i mean that my parents will out for work, i saty at home ALONE as my brother will sleep for a whole day and wake up when he wanna go out for work too..
and..thats the POINT !!
when everybody doesn't bother me at all,i can do my own work...and..that work is totally my HOMEWORK  lahh kan !!!...
and...sambil2 buat homework tu aku akn study lah jugak kan??...huhu... 2 in 1 !!
so readers,doaknlah niat aku ni dimakbulkan oleh Dia ea... aku doakan siapa2 yang doakan aku tu akan berjaya didunia dan di akhirat.. amin ya rabbal alamin...
so...for sure,tomorrow will start a HOMEWORK DAY for me ...
huhuhuhuhu~
i love homework actually so it makes me feel x sabar2... hee~
so...out for now...coz i wanna check my lovely cutty bunny chewwy HOMEWORK !!


just click the like button if u love this post ok ..peace yaw~
wassalam..