BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Tuesday, November 29, 2011

kecik & MUCUKK:)

hellouuu!!
haha..hye readers...
assalamualaikum... peace yaw.. huhuhu~ excited pulakk mlm nieyh kn .... ealha sebab tomorrow will be the day that i have waiting for a long time ...
30hb NOVEMBER 2011
actually.. i wanna get out from this house (cewahh ..mcm provoke rumh nmpk ..) and will go to BATU PAHAT with my fellow BFF...huhuhu..oke..enough !!!
just take a look to the tittle of this post....ok...thats not a name for a cat or even doggy..or even hamster..mouseketeer or anythings....its bout US !!!
yes..us....
hahahaha.... 
kecik is ME as well.....
and mucukk for sure is actually a little real mucuk boy that nice to me ...
huhhuuuhuhu..
this is him..


hahahaha.. hai MUCUKK !!
yes...feel very comfortable to call him as what i said before..not for real but its nice!!..
oke..his real name is SHAHRUL NIZAM.. sweet 15teen boy...
as i know, he love to play games, watching the youtube website or CHATTING....
yes..bout chatting in the facebook.. we've been together through that facilities.. everyday or even every hour we will CHATTING.. seronok lhaa chat ngn mucukk .... huk3....
he's a nice boy for me... a frank person.. love his smile and totally his ADORABLE HAIR !!
hahaha... perang siott... hee~ its nevermine lha mucukk.. keep it with u oke.. just ignore on what people said ..
we have chemistry of course.. he has DOMO-kun as i am taw !!!..hahaha...
and to mucukk..
after this kite ley tukar2 domo okey !.. ngEe~
erm...
he already sit for his PMR ...and hopefully he get the best result ever ok!!.. amin~
so....sape2 yg kacau dy or even make a junk on his feeling, aku tumbokk kaww.....huhuhuhu~
(suke2 hati nak tumbok org ...)
he love to call me as kecikk..hahaha !!... ta kesahh ~~
i love to hear that actually.. ooppssss~ huhuhu:)
no any lack about this guy... he've been nice to me... and he always company and be on my side when i'm feel alone....
thnx MUCUKK !!

if u love this post,just click the "like" button oke !!

Monday, November 28, 2011

BOOKS ??!

hey readers :)
hee~...eh lupe lahh.. assalamualaikum...
ok...actually lama aku fikir nak buat ke tak post ni tapi akhirnya aku buat lah...hahahha...
book?!...anything about book that u know ?!!..
totally yes lha kan ...


hahahha...but not EVERYONE love book as i am right ?!...
each person have their own interest ...either games stuff,collecting bags or something or even sleeping..
hahaha...
yes..i am one of many books lover..haha..why ?!...because i love to read..
yes... just for u to know..i can even read one novel in a day...i admit it ... bukan nak berlagak or menunjuk ..just memberitahu..hee~
actually...
tadi aku pergi MPH dekat CITY SQUARE with my parents... MPH is one of my favourite book store ever because erkk... i have no idea..tapi..aku rasa macam tenang sangat bila pilih novel or books or comic or magazine kat sana...
so...ayah aku cakap, "hah...pergi lah pilih sana buku ape yang adik nakk ... " (da 16 tahun tapi still family call me adeq...HAHAHAHA! )
so...dengan mendengar arahan yang diberikan..aku pon PILIH lah BUKU-BUKU yang aku nak....
ok...aku kalau kat kedai buku memang berjanggut lah....aku memang suke duduk lama2 kat kedai buku..kalau nak tahu lah kan ....so....at the end, aku pon pilih 3 novel, 2 japanease comics and 2 magazines...
then ayah aku cakap.."BANYAK NYA ADIKK!!"....macam tekejot pon ada aku tengok muka ayah aku tuu...
nak buat mcm mane...dah dia yang kasi arahan kan...aku ikot je lah..pulak aku ni HANTU buku...WUAWUAWUAWUA~~
then cashier tu da scan2, dia pon cakap..."semua sekali rm75.30 sahaje encikk..." ...
hah...mahalnya....mesti ayah aku cakap cm tu punyer....hahaha...tibe2 pulakk ayah akux cukup cash...mintak kat mama pualkk..then mama cakap "da beli handbag tadi lha abang..."
huhuhu..then lastly ayah terpaksa lah cucuk kredit kad dia....sian ayah ....but..aku puass!!!!
hahh !!...guys....
one of my novel is OMBAK RINDU!!...u read that??!!...
OMBAKK RIINDUU !!
well... aku tahu certain ada yang cakap.."da bace lah weyhh ...crite da na kuar wayang pon...."
so what ?... do i care?!... 
hahahaha!!..teruja and now i'm reading that novel...mule2 da meleleyh!!.HAHAHA!!...
so...
only that for BOOK...
aku sayang buku and buku sayangg aku...HAHA !!...
ok then...just love the books for books to love you...
AND !!
never judge a books by its cover~~..hehehe..peace yaww =,='

just click the like button if u like this post !!

Friday, November 25, 2011

X SABAR NYEEWWWWW :)

hey readers !!
haha... eh lupe.. assalamualaikum (^^,)
hee~ actually today is the most happy day for me...
 (x lah happy sgt sbnrnye tp bole lhaa..)
morning just now, i'm awake from my sleep awhile when my phone rang..
when i looked at the screen, "fareedCHIPMUNK95" called me..
then dengan mamai nyer aku cube angkat....
"fahmi !.. (thats my name) aku dah beli tiket bas.. pukul 8.15 taw"
hahhh ??!!....
tiket daa beli...da x pasal2 aku t'senyum sorg2 atas katil..da macam org gile pulakk bile piker balik.... HAHAHA !!...
"ok fareed....bole2... nice!..thnx der"
tu la yang aku balas...
aku pon sambung lhaa tidur balik dengan lenanya....
HAHAHA !..
so.... actually i wanna tell u guys that..
on 30th of November 2011 soon, insya'allah dengan izin-Nya aku ngn kwn2 aku akan berangkat ke BATU PAHAT !!...
ccewwahh ayat!!..HAHAHAHA !!...yes...thats right !..



kteorang plan nak pegi situ lahh.. atas tuu !!... harap2 lah jadik...amin ya rabbal alamin~
so...
ada sape2 nak kirim ape2 tak ?!!.. hahahahaha.... kiddin'
so..tiket da beli..baju da ready...diri?!..of course lah da x sabar2..hee~
so...just waiting,waiting and waiting....
aku tengok da mcm aku sorg je yg lbiyh2 aw..HAHA !!...
x kesah sebab memang aku lebih..x sabar siot !!..

peace :D

law suke post nyh like2 lah kt bwh tu.. 
eh3!..hah..nk bgithu something...setelah berbulan2 aku belajar cara utk meletakkn button LIKE facebook kt bwh tuu,bru sekrg aku dapat buat !!..haha~ mcm cool gilerr!!....so..like2 lah lepas ni hehhh !!...


Wednesday, November 23, 2011

ABOUT A PERSON part 6



hey readers ;)
erm...so..today i would like to make this post about one of my besties!..
yes...i knew her since 2008 during i'm in standard 1..okeokeoke...first of all..
assalamualaikum...ea lah kan ...kita orang islam kene lah bagi salam .... tak gituu HEZZY ?!!..(amboi joyah betol ?!)
haha...hezzy ?...yes...she's the one !...actually..her real name is NUR NUR EIZZATY HAZIRAH ZULKIFLI....(nice name lahh !)..ecehh..mcm baru kenal pulakk....
hahaha...but..i told you guys...she is an awesome girl for me....why ?...erm....because of one two things that i couldn't tell you...first impression about her will make you to said.."macam sombong je minah ni...."...yes..i admit it...
BUT !!.
when we know her, DIAA HEEBBAADD lahh !!!....she is very sporting,cool,awesome,GILA2....layaann~~
yes....i love to be friend with her....i came to my school (sakti) and have a music class as her get...so...insya'allah i knew her well now...
oke!...enough!!..
she comes from Taman U , Batu Pahat....an ordinary person..love to talk with her..and when there are a camera,she will tune to be PHOTOGENIC GIRL!!..
hahahha...dia x bole jumpa kamera sebenarnya..nanti dia meghoyan.. (betol ke eja tu?..)
this is the only post yang tulisan nye BESAR sikit sebab tuan punye picture kat atas cakap kat aku semalam...
"bace post kat blog kaw bole buat juling mate aku.."...or..."kalau hj hassan bace blog kau memang bole juling mate dia.."..something like that lah...
so just for you little Hezzy this post using a bigger letter...HAHA !
we achieve together in our school's orchestra ..and you know what,she's the one of best trumpeter!!....
love her playing..I ADMIT IT !!!...
hahahaha.....so.....this is Hezzy for sure....an ordinary,simple cute girl upthere....
so...sape2 yang nak kenal dia bole add her facebook account here*


so..peace yaww :D



Tuesday, November 22, 2011

WHAT THE HELL ??



ok....this is not time to lough at ALL !!
u know what?...i really not satisfied on what they are doing on us.... bukan nak berdendam but why INDONESIAN x sedar2??...subhanallah..tengok jer lah gambar kat atas tu ??..what the purpose they all doing this??...
one thing here....
kita kena tahu yang kalah menang tu adat dalam permainan...x perlulah sampai nak berdendam segala....dah lah memaki hamun,mengutuk,mncaci,menuduh yang x semena,lepas tu melibatkan semua sekali ...politik,agama ,ekonomi......whats the point u try to show ??...
ok...i'm just a 16 years student and i have nothing BUT ....every human have their own feeling and i couldn't stop to restrain this thing to keep happening...
ok lah...either MALAYSIA or INDONESIA...
each country have their own advantages and disadvantages...
deal about that !...
so...whats the point u try to do this kind of pages......


you can just click upthere readers =(
of course lah i'm a MALAYSIAN would feel sad and dissatisfied!
sekali lagi,bukan niat untuk berdendam atau ape2 tapi masing2 kene sedar...post ini bukan 100% untuk menyatakan INDONESIA salah tapi rakyat MALAYSIA juga perlu sedar...
to those INDONESIAN,
u should know that we (malaysia) had do everything for you...bukan untuk diminta dikenang segala jasa budi tapi sekadar sedikti rasa hormat....u know what,ada x kerajaan MALAYSIA membunuh,membuang atau merogol,meliwat,menghina rakyat indonesia yang datang ke MALAYSI tanpa visa,passport or whatever??...ada ke tidakk...malah those govermenter hantar rakyat korg pulang dengan baik dan semestinya buatkan korang pas pelepasan untuk terus menetap disini untk mencari rezeki....
we know that ur country are one of the country that have lots community but less necessity...
kami xde pulak buat page BENCI AMAH,BENCI PEKERJA INDON..
malah kami berikan ganjrn yg sepatotnye utk korg with hope u and ur family can keep survive in ur life....
memang x dapat dinafikanlah kan ada sesetengah rkyt Malaysia tu x puas hati dgn rkyt korg tapi...itu norma kehidupan....kita ISLAM and ISLAM teach us to not berdendam upon each other..mcm mane ISLAM NAK KUKUH??...thats the point for agama...
to MALAYSIAN,we suppose to not bothered them...just ignore on what they try to do...kita merupakan negara yg aman..x perlulah kite berdendam...balas semula ape yang mereka buat pada kite....Allah SWT tu Maha Adil....sabar je lah...yes..i knew that my statement, "kita sabar je lah " looks like x masuk akal but just think about that..kalau kita x layan perangai dyeorg,dyeorg msti senyap punye....
INDONESIAN !!....
kami x pernah buang rkyt kamu dari negara kami.....just not because of the football match,u had do this to us...
korg suppose to sedar that we must connect each other..baru lah kita sama2 membangun.......
i really2 don't understand....so??....not because of i'm still young but malulah dengan negara2 antarabangsa yang lain....
jagan lah pulak kita ni nak jadi mcm negara2 yg berperg2 sini sane....thats not the true way ...
ok..
once again..kalah menang tu adat permainan....
thats all are decide by Him..kalau korg terus menerus arguing like this,thats 100% show that korg x terima takdir-Nya....
commonlah...be a professional person....
and..yang paling buat aku x puas hati,dah lah korang buat gambar yg bukn2,then korg letak pulakk komen2 tuduhan ,cacian,maki hamun....kalau lah ape yg korang cakap  tu semuanya betol...tapi kalau slah,da jadi FITNAH !!....
fakta: dosa orang fitnah lebih besar dari dosa orang yang berzina....
subhanallah..bukan nak tunjuk baik but we must knew it...korg nk buktikn MACAM2 kelebihan indonesia pada kami,its fine !!....tapi x perlulah sampai kata2 tu berbaur yang x sedap..thats the point yang buat rkyt kami ni (Malaysia) sama2 buat ape yg korg da buat pada kami....
so....
just make peace....thats nothing to do if we continue to down each other...
jangan sampai satu hari nanti Allah SWT tu turunkan azab pada dua2 negara....
sudah terhantuk baru nak terngadah..
and to all MALAYSIAN,
just ignore them....ape pon yang dyeorg buat,that will not sama sekali menjatuhkan martabat kita kan ??...
we still together as a peaceful,prideful country...we have our own dignity so just keep them...
maruah tu lagi penting dari bergado x tentu pasal...last2 nanti dyeorg senyaplah penat nak kutuk org....

fakta:barangsiapa yang membuka atau menceritakan keaiban saudaranya di muka bumi,nescaya Allah SWT akan membuka keaibannya di akhirat kelak...

so...ignore them....we still together...and to Malaysia football them,keep strong as ur title HARIMAU MALAYA ok..insya'allah..apepon yang dyeorg buat ,tuduh,fitnah pada negara kita,satu hari nanti Allah SWT akan tunjukkan....
just sabar je ok!...

peace #_#


WHEN A GARUDA GET A BITE ?!

assalamualaikum !..
hey ..hahaha...now i can update my blog when last night the internet make me felt ggggrrrr!!
hahaha...just like the tiger last night !...
hahh !!...about the tiger..yaahhhhooouuu ..........
GOLD award for HARIMAU MALAYA !!...
i watched fully match last night with my family....nice memories to be remind when suddenly Malaysia's team got the prize!!...
ALHAMDULILLAH..
when onlining the facebook while watching, it make me lough alone and look weird upon my family....
why??..
all of them abusing those Indonesia players and some of the Malaysian player who player dirt.....hahaha!!...it just a game...but ...it is fun actually ..we could see the sportmanship showed by the football team right ?!...


yeahh !!!...this is our team !!...
love u lahh HARIMAU MALAYA ... actually,when the ball got into our goal once in the earlier match,i felt "bbuuuuuu " to our team actually...but i just considered it as it just a game and it just in the early match, so i though our team could rise and wave the glory....
and it FULFILLED!!
congrates HARIMAU MALAYA!!...hopefully this victory will make our community to be more appreciate to our national football team....insya'allah ...
so.....
last night match made me felt great !...why??....i just left everything behind,my homework,my food,my drink and everything and sit in front the HD while continue updating my Fb ..HAHA !!..
made me felt awesome lhaa !!...

some of my post in the fb :
‎" sang GARUDA dibaham,dilapah sang HARIMAU "... surat khabar BERITA HARIAN esok ;)

ad mat endon sadis lhaa..siann !!
GGGGOOOO MMAALLAAYYSSIIAAA !!!
ggggggggggoooooaaaaalllllllllllllllllllllll!!!!!!
muke pukimak punye endon....buat fall muke musibat !!!

haha...etc.
there many else tapi x kan lhaa nk tnjokkn semua kan . . . but...it made me felt great enough !!..eventhough i'm just watching it in front the HD,i still could feel the spirit.....why??
because i'm MALAYSIAN lhaa!!!...

and...one thing that made me felt wide-open,some of the INDONESIAN curses,cursing and insulting our country....why must they do that?...and now....we could see that 100% lah kn yang those INDONESIAN felt embrassed upon their behaviour...Allah is mighty.. all are already decide by Him...we only could pray,pray and keep praying....no need to down other people....
so...to all MALAYSIAN,we had win...no need to talk bad about other people ok...just ignore them... we have our dignity right?!!..we are a pride-full country....so...just left them....
and..
ALHAMDULILLAH once again as our team ,HARIMAU MALAYA had get their victory...
so...
yyyyyyaaaaaaahhhhhhhhoooooooooooo!!!......
 
 


Saturday, November 19, 2011

AFTER EXAM !!!

hahaha...hye there!!...
greats!....this post actually about me and my friend along the free time after final exam in our school and beloved hostel...don't wanna tell more and let the pics tells you everythings....enjoy !!












































HAHA !!...this moment will never come back ...why ??...coz next year ,we will sit for the greatest examination in our life that will decide our future.....sweetlovelySPM.....
hopefully that we could achieve a 100% success.....pray for me and all my friends upthere ok !!.....