BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Tuesday, November 22, 2011

WHAT THE HELL ??



ok....this is not time to lough at ALL !!
u know what?...i really not satisfied on what they are doing on us.... bukan nak berdendam but why INDONESIAN x sedar2??...subhanallah..tengok jer lah gambar kat atas tu ??..what the purpose they all doing this??...
one thing here....
kita kena tahu yang kalah menang tu adat dalam permainan...x perlulah sampai nak berdendam segala....dah lah memaki hamun,mengutuk,mncaci,menuduh yang x semena,lepas tu melibatkan semua sekali ...politik,agama ,ekonomi......whats the point u try to show ??...
ok...i'm just a 16 years student and i have nothing BUT ....every human have their own feeling and i couldn't stop to restrain this thing to keep happening...
ok lah...either MALAYSIA or INDONESIA...
each country have their own advantages and disadvantages...
deal about that !...
so...whats the point u try to do this kind of pages......


you can just click upthere readers =(
of course lah i'm a MALAYSIAN would feel sad and dissatisfied!
sekali lagi,bukan niat untuk berdendam atau ape2 tapi masing2 kene sedar...post ini bukan 100% untuk menyatakan INDONESIA salah tapi rakyat MALAYSIA juga perlu sedar...
to those INDONESIAN,
u should know that we (malaysia) had do everything for you...bukan untuk diminta dikenang segala jasa budi tapi sekadar sedikti rasa hormat....u know what,ada x kerajaan MALAYSIA membunuh,membuang atau merogol,meliwat,menghina rakyat indonesia yang datang ke MALAYSI tanpa visa,passport or whatever??...ada ke tidakk...malah those govermenter hantar rakyat korg pulang dengan baik dan semestinya buatkan korang pas pelepasan untuk terus menetap disini untk mencari rezeki....
we know that ur country are one of the country that have lots community but less necessity...
kami xde pulak buat page BENCI AMAH,BENCI PEKERJA INDON..
malah kami berikan ganjrn yg sepatotnye utk korg with hope u and ur family can keep survive in ur life....
memang x dapat dinafikanlah kan ada sesetengah rkyt Malaysia tu x puas hati dgn rkyt korg tapi...itu norma kehidupan....kita ISLAM and ISLAM teach us to not berdendam upon each other..mcm mane ISLAM NAK KUKUH??...thats the point for agama...
to MALAYSIAN,we suppose to not bothered them...just ignore on what they try to do...kita merupakan negara yg aman..x perlulah kite berdendam...balas semula ape yang mereka buat pada kite....Allah SWT tu Maha Adil....sabar je lah...yes..i knew that my statement, "kita sabar je lah " looks like x masuk akal but just think about that..kalau kita x layan perangai dyeorg,dyeorg msti senyap punye....
INDONESIAN !!....
kami x pernah buang rkyt kamu dari negara kami.....just not because of the football match,u had do this to us...
korg suppose to sedar that we must connect each other..baru lah kita sama2 membangun.......
i really2 don't understand....so??....not because of i'm still young but malulah dengan negara2 antarabangsa yang lain....
jagan lah pulak kita ni nak jadi mcm negara2 yg berperg2 sini sane....thats not the true way ...
ok..
once again..kalah menang tu adat permainan....
thats all are decide by Him..kalau korg terus menerus arguing like this,thats 100% show that korg x terima takdir-Nya....
commonlah...be a professional person....
and..yang paling buat aku x puas hati,dah lah korang buat gambar yg bukn2,then korg letak pulakk komen2 tuduhan ,cacian,maki hamun....kalau lah ape yg korang cakap  tu semuanya betol...tapi kalau slah,da jadi FITNAH !!....
fakta: dosa orang fitnah lebih besar dari dosa orang yang berzina....
subhanallah..bukan nak tunjuk baik but we must knew it...korg nk buktikn MACAM2 kelebihan indonesia pada kami,its fine !!....tapi x perlulah sampai kata2 tu berbaur yang x sedap..thats the point yang buat rkyt kami ni (Malaysia) sama2 buat ape yg korg da buat pada kami....
so....
just make peace....thats nothing to do if we continue to down each other...
jangan sampai satu hari nanti Allah SWT tu turunkan azab pada dua2 negara....
sudah terhantuk baru nak terngadah..
and to all MALAYSIAN,
just ignore them....ape pon yang dyeorg buat,that will not sama sekali menjatuhkan martabat kita kan ??...
we still together as a peaceful,prideful country...we have our own dignity so just keep them...
maruah tu lagi penting dari bergado x tentu pasal...last2 nanti dyeorg senyaplah penat nak kutuk org....

fakta:barangsiapa yang membuka atau menceritakan keaiban saudaranya di muka bumi,nescaya Allah SWT akan membuka keaibannya di akhirat kelak...

so...ignore them....we still together...and to Malaysia football them,keep strong as ur title HARIMAU MALAYA ok..insya'allah..apepon yang dyeorg buat ,tuduh,fitnah pada negara kita,satu hari nanti Allah SWT akan tunjukkan....
just sabar je ok!...

peace #_#


0 comments: