BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Thursday, September 29, 2011

KAU SAHABAT KAU TEMAN


allahyarham MUHAMMAD SYAFIQ BIN SHAMSUDDIN,
26 SEPTEMBER 2011......




aku dan kawan2 yang lain akan terus ingat dan syangkan arwah sampai bila-bila....

26 SEPTEMBER 2011

READERS !....
hurm....see that date above??...this the most sadness day for me and my fellows PARAGON95 friends...
this was the day we lost our most beloved firend.....
MUHAMMAD SYAFIQ BIN SHAMSUDDIN...
or we just love it to call him as CAPOT...

 aku sedih bila tengok pic2 dia....
sebab banyak relation antara aku dengan dia....
starting from 2009, aku satu dorm dengan dia...
we shared evrything together as dormmate....
actually..
he was one of our school rugby player and he was the best plyer among others....
but...
because of that sport also he became like this...
he just could not move his body as usual.....
my friends and i visited him at the hospital once..
when he got into it after an accident he faced during he played rugby..


capot up there...
he sick during this time....
but....
he passed away and leave me behind on 26 September 2011...
during the afternoon, Syahir called all Paragon95 members gathered at the stair..
he said..
"aku ada satu berita berat dan aku harap korang banyak2kn bersabar....
capot dah MENINGGAL DUNIA pagi tadi......"
when i heard that sentence out from his mouth....
huhhhh....just Allah knew my feeling...
my tears fell and i just could not accept that thing happened....
kaw tinggalkn aku tersangat awal Capot..
kaw da jajnji kan dengan aku yang kaw nak balek dorm and jage dorm dengan aku sama2...
kaw da jajnji kn dengan adik2 dorm yang kite nak celebrate birthday kaw....
kiteorg da jnji dengan kaw kn nak belikan kaw hadiah......
tapi.....
semua tu x kesampaian......
semoga kau tenang yer kat Atas Sane...
kami kat sini always doakan kaw....
thanks for everything Capot that we shared together.....
kaw x kan pernah hilang dari diri aku.......

Friday, September 23, 2011

AKU MINTA MAAF EA!


readers!!...
ni aku nak cakap pasal post ang aku cerita pasal kawan2 aku yang pergi camping tuu...
erm....
dyeorang marah and x puas haty lhaa dengan aku sebab kan post tu...
okeokeoke...
AKU MINTA MAAF EA korunk !!!
pasal post aku tuu...aku xde niat nak sakitkan haty korunk..
but...
korunk kene pikir jugakk..selama ni kwn2 korunk tuu banyk skitkan haty kteorg tapii..
kteorg x prnh amek hty dengan korunkk...ni aku baru buat post cerita SIKIT jer pasal korg,
dah nk melenting...so....i'm apologising....
korunk lepas ni janganlah buat kteorg mcm mainan lgi sebb 
KAMI PON ADA PERASAAN MARAH+SEDIH+SAKIT HATI+BENCI....
korg ske2 hty nk kcik22 kn kteorg and ktwe2 kn kteorg....
korg buat kteorg mcm ape jer....tpi...bila ada something work have to be done,korg crik kteorg pualkk...
byukn nk ckp yg kteorg x suke bwt krja dengan korunk...
tp...
ktekn sekelas...knelah bkrjasam....kte UNITE ...ktekn 4 Baiduri...
aku rndulah ke-UNITE-tan kte dlu2.....
so...
AKU MINTAK MAAF kat korunk sebab post kat blog aku nieyh ayng cerita pasal korunk...
semue org syg kwn dye dan sme lah dengan akuu....
AKU MINTA MAAF EA korunkk banyak2 !!!
...hope korunk maafkn akuu eakk....peace !!!

Thursday, September 22, 2011

AKU SEDIH TOTALLY !

 
readers !
hurm.. now i'm updating this post at my school's media room actually..
a little bit happy+sad nowadays..
hurmm.. i have no idea about my feeling right now....
there are lots of things happen on me in this hectic week....
most of them are sad things ..
the first thing happen on me was ..
emm...now ,it can said as "broken up" with my most beloved friend in my life...
hurm... it was because about a little arguing between that person and me...
hurm...
aku x twu na ckp ape ag kat ka...kalau kaw rase jalan ni yg terbaek,and kw nk teros buat bnde2 bodoh dlm edop kw,teruskn ... i as ur friend just wanna good and best thing for ur life....
sorry for everything i've done on you along our friendship...
just keep evrythings that i've gave u....
thnx ...
ermm...
and ...other one sad thing happen on me was yesterday !!
my locker had been broke up by a most damnful shit bloody hell sucker student in my hostel...
aarrgghhh...
he took my money and my most beloved things !!!
CADBURRY BLACK FOREST in my drower!!!
just a little fucker damn morron student ....
hurm...
just eat that chocolate and we'll see what will happen to your life next 
and...
just this for the short time here....
kene lah faham kan....aku ni kat sekolah so tak boleh lah nak update panjang2...
nanti tergantung pulak kerja yang aku kene buat nieyh...
aku kene cari karangan pasal kejiranan dengan ibu bapa.....uurrgghh...
[ da siap pon sebenarnyer !!..]
huhuhuhu~
bye readers !!..

Sunday, September 18, 2011

WAIT FOR ME !

hahhh !!!
its already 18th sept ???..
aarrgghh...what a short time...its mean that i suppose to go back to my hostel.....yes...it is today...
but now...
i'm still on my bed wearing school uniform waiting for my mum upstairs preparing herself to send me back....
maybe this is the last post for this day,..or mybe this month...or for sure this year....or .....this is the last post from me ??...wwaaarrrgghh....kiddin' !!
now....i'll go back to school preparing for the war on 17th October which the army from
PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN
will ambush my camp site....
pray for me and my soldiers hopefully we can punch them into a pieces !!...hahahha....
pray for me keyh readers...hopefully me and my batch could answer those questions during the final exam....
for my blog!!...will miss u so muchh .....
pen-off ~

KAMI BAHAGIA ...

hahaha..readers!!..
wanna tell u guys about the most wonderful time at my school is when the "goergous" students in my class went to the camping trip!!...
aaahhhhhh..its the most
peaceful + wonderful + enjoyful + meaningful +grateful
time for me...ehh..not for me...but US !!!








but..it is true.. we will feel very calm and just like in heaven with fully meaningful feeling that we ever thought before when THEY are not in class ..
but...when they will NOT IN CLASS again??!!..
we just hate THEM enough for make our feeling hurt...neither the boys nor the girls!!...there are no differents!!...like we all love to said...
"MACAM BAGOOOSSS!!"
please...make them out from our class as we can stay calm and happy together....
hopefully it will once again happen to us just like these moment ...
we are happily ever after !!


Saturday, September 17, 2011

SAMPAI HATI KAU

HUHHhh..
guys...this is my feeling talked!..
hurm..about a person that i love most in my life...
aku x sangke kau buat aku macam ni kan....
selame ni ada aku berkire ker dengan kaw...ok fine..aku tawu salah aku sebab tinggalkan sim card kat loker...
tp..aku sanggup beli sim card baru semate2 nak keep messeging dgn kau...
tapi...
ape kaw balas...
"so....owg kene activekn no bru ni laa?"...
whats the point kw tnye aku....
ok la...aku x kesah kalau kaw x nk active kn no baru aku ni tp...jangan lah buat aku macam ni...
then kaw mintk topup dari aku...fine...aku X PERNAH BERKIRA langsung dengan kaw...
aku bagi jer...with hope that i still can messege with you...
but....
SAMPAI HATI KAW!!..
until now kaw x messege aku langsong!
yes aku x messenge kw sebab aku x nk kene label terhege2 kat kaw...
tapii kenape kaw x pernah faham aku....
asyik aku jer yang kene faham kau....
whats the point we be a friend kalau kita x saling memahami????
terpulang la pada kaw...
aku akan kuat kan diri aku lepas ni untuk tidak tegor kaw samapai kau tegor aku...
bukan niat aku untuk putus kawan dengan kaw but aku nk sedar kan kau yang ..
AKU SAYANGKAN KAW sebenarnya !!!
ape salah aku pada kaw....
disebabkan aku tegor kw buat bende bodoh so kaw teros na benci aku ?!!....
we're friend and i had to tell you if you done something WRONG ....
ape silap aku pada kaw???
suke hati kaw laa ape kaw nak fikir pasala aku tapi aku nak kau tahu yang aku sayang kaw sebenarnya dan aku x nak hilang kaw dari hidup aku.....

14th SEPTEMBER 2011 ago...

readers!!...
hahahha....see the date up there??..hahh!!..actually wanna tell u guys about what happen at my lovely Sakti on that day...
actually of course la Jamuan Perdana Sambutan Hari Raya Aidilfitri!!...
but...this year were not happening like usual...but..it doesn't matter coz i'm still happening !!...with them...who's them??..
hahahaha...my besties lhaaa!!...
but...actually,some tiny hell damn thing happen during day on that day... in the morning, our PKhem sir told us that we had to wear the formal clothes like Jumaat clothings because we would celebrate the Merdeka Day too...urrgghh...all students on that time were scolding,shocking,bushing and aarrghhh evrything to him including ME !!!..
yes of course..it's suppose to be our Aidilfitri celebration but why we must wear the formal damn clothes?!!...ahhhh...during recess,the presiden and I went to the office to face the PKhem...
we told him the truth..hahahaha..and lastly we got the chance to wear the Aidilfitri suits....yaahhooo...
eventhough the celebration not so happening,but..its ok!!!
hahaha...
with my bestiess ^^




















so....
everything can be just fun and happening if there is person who understand us right....thanx korg!!...luv u all!!...
we just like a big happy family on that time.....but..
KAMI MEMANG HAROKK PONN !!!...
hahahahahahaha....




Thursday, September 15, 2011

A LONG JOURNEY !!

hey readers!!..
huhh..today is 15th September 2011 and this is the day i back for a holiday!!..
it is HARI MALAYSIA actually...so i got 4 days for  my holidays and it short !!!..hurm...but it doesn't matter...
but,for this trip to my lovely house,it make me sick of it actually...u know what, I out from my school at 3 o'clock..I reached at Kota Tinggi around 4.15 pm if not mistaken..so...for that short limited time, my bestie and I had a short "lunch" at McDonalds..hahahahahaa...
i thought that we have a lot of time and we finish our "lunch" aroumd 5 pm..
subhanallah..there was no bus for us to go to JB...aarrrgghhhh !!!...
we had to take the Maju bus that  brought us to the town first and after that to Larkin...Ya Allah..we reached there on 6.30pm!!!....
huhhh...i just left my friends behind and took the Masai bus and lastly,I reached home on 8.15 pm ..what the hE** ??...
i think this is the most longest journey for me from Sakti (lovely school) to my beloved home....huhh...
pppeennaaadddd ~!!!

Tuesday, September 6, 2011

GERAM GILE!!!!


eeerrrggghhhh!!!!!
geram gilerr.....this is because one small damn thing that happen upon me but not my fault and lastly i got the same punishment by HER ................
 u know what..letly i gave the correction paper to my friend because she wanna done the homework at home....unfortunately,she got back home late because she had a hard fever...and...
because of that,the lovely chemistry teacher punish me as i have to do it the correction again 10 times!!...what the he** ??
i will accept that punishment if i 'm not doing the homework,or i just lost it back or i not finish it....but..
my friend came back late not for fun but she had BAD FEVER !!..hello?!!...can someone explain to me what is the meaning of BAD FEVER??!!....i think that is not a small funny stuff that can play around with it...
why every human wanna something from somebody sharp on time but not realize that the THINGS that they want actually can make the person become sick of it??!!...
can u guys just think of it.....what the he** she wanna do with the 10 times correction paper ???..
yes..for the first times she got the work,she will satisfied but after that,is she wanna kept that paper ??...
NO!!!!
i think she will send the paper at recycle....eeerrrgghh...whats the point ??!!.......just wanna show that she the only one who can punish each students ??...
i'm not try to be a rude student but..aahhhh....
just think of it logically!!....

Sunday, September 4, 2011

EVERYTHING IN AIDILFITRI

hola!!...
erm..x tahu la kan...raya tahun ni macam x sama seperti tahun biase2 sebelom ni..aku pon x tahu kenape...
macam2 yg bermaen dalam fikiran aku nie....
hurm..so.....along this aidilfitri's break...just now i can updates this blog...why?
because i'm just wanna save my limited time in telling u all about everything that happen in my Aidilfitri this year...
hahahaha....
<1st Syawal 1432H>
as usual la kan....kelewatanku bangon pgi pd rye kali ini mnyebabkan aku tergesa2 untuk menunaikan soalat sunat aidilfitri bersama keluarga ku hingga SONGKOK ku tertinggal...aiyarkk!!


abez solat jer minta maaf dgn the whole family members...
but...
tahun ni 1 Syawal aku tersangat la hiba kerana KIKI hamster kesayanganku telah menyambut seruan Ilahi...

kubur KIKI baru nk di gali oleh mama....


jenazah KIKI dimasukkan ke dalam liang lahad..sob..sob..sob... ='(


kubur KIKI ditimbus dan KIKI hilang dari pandanganku.....Tuhan saje yang tahu hatiku tika itu..


kubur KIKI diratakan ....segala kenangan bersamanya denganku menjadi pengubat dukaku..


AL-FATIHAH...

<2nd Syawal 1432H>
aku dikejutkan pada pukul 6.00 pagi oleh mama kerana ingin berangkat ke Singapura...dan tika ini duit rayaku telah menjangkau rm219.00..hehehe....alhamdulillah...


abg seeboookkkk ^^

sampai Kastam Johor pukul 10.00 pagi...naik kereta saudara yang tiada AUTOPASS CARD dan akhirnya aku menjejakkan kaki di rumah nenedk sedaraku tepat pada pukul 2.57 pm... ibu dan abang menggelakkan ku terbahak2...mcm bgoss!!!..."tu la kw..nk sgd naek ALPHARD ..pdn muke kw...lmbt!!"..hahh..whatever!!......
naseb baek mendapat pulangan yang lumayan...huahuahuahua...thnx sedara !!
bLek mLm la..ape lagi........penad dan akhirnye tydow..!!

<3rd Syawal 1432H>
keasakkan sanak saudara membuatkan rancangan keluargaku ingin pulang ke Melaka tertangguh....sabo jer laaa!!!

<4rd Syawal 1432H>
bangun punye la awal....tngok2,btolak pukol 11.30 pgi...puiihh....wat aku mengantuk jer....first venue:Felda Maokil,Segamat....
sampy2 jer naseb bek sempat sembahyang jumaat..hehehehe....makan ikan LAMPAM MASAK LEMAK CILI API....huhhhhh....berasapppp telingerr...!!



2nd venue:Felda Tenang,Labis,Segamat.....
abang atok sakit tenat sanagd...suasana berubah suram dan duka.....

3rd venue:Pekan Air Panas,Segamat...
pergi kubur arwah moyang lelaki aku belah atuk.....
and then dpt brye at umah adek atuk...masshhukkkk ^^




ekot kepala pakcikk,teros enjot naek Melaka.....fuhhhhh...mantapp!!!!
aku tertido dan teros tertido dan aku tersadar dari tiduranku pada pukul 8.03 malam...dan aku tersangkut dalam kesesakkan lalu lintas di TANGKAK!!...
sampai Melaka tepat pukol 9.30 malam and teros pergi Grand Continental Hotel untuk ambil bilik yang telah ditempah...hehehehehehehe...
lepas letak brang out balek pergi mencekik di Melaka Sentral...wuuaa....mnyak mkan whooa...
after that lepak2 nan family di Jonkerwalk,Melaka,,,

da penad sangad balek hotel tido!!!

<5th Syawal 1432H>
bangun pagi jer nenek ajak pergi breakfast....then pegi Mahkota parade carik brg nenek and pegi kopakkn duet raye kat Samudera...wuaaaaa!!...mahal gile baju...menyampah!!...
after that teros balek.......

raye yang sangat happening actually but i feel nothing...i don now why... huhh.. =(

hopefully there will be something that can show me the truth.....
anyway...duet rayeee bnyAKKK whoooOOo....hahahahahahahahahahah...mmaashhuukk ^^




Thursday, September 1, 2011

HARI RAYA AIDILFITRI 2011

readers!!...
huhuu....sedih pon ada jugak sebab da lebih seminggu balek tapi raye ke-3 baru bole on ....sedih taw.....
but....
bersyukur la jugak kan coz da bole bukak....
now ..wanna tell u guys about my raya this year...hahahaha.....post sebelom ni kan aku buat kat sekolah about ketidaksabaranku untuk pulang menyambut aidilfitri di rumah.....
now...i'm home already and this aidilfitri is the most wonderful aidilfitri for me eventhough bru tiga hari sambut raye...hehehehehehehe.....
everything for me...hahaha...
tp..raye ni xde la happening cm dulu sgd
sebab aku kn baru pindah rumah so belom kenal sgt jiran2 sekitar sini...
tapi...apepon.....
aidilfitri tahun ni tersgd seronok sebab xde homework !!...kot...
hehehe.....tapi...ada berita sedih pagi syawal tahun nie...nnty aku cerita kat post baru kEyh....
na pegi beraye ni...hahaha....daa~