BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Tuesday, December 27, 2011

FRIEND or what ?

assalamualaikum guys.. :)
Ya Allah..sumpah dah lama gila aku x update blog kesayangan nie...ini pon ambil kesempatan untuk update menggunakan ipad akak sedara..thnx kak ina !!
hurm...my health for now not give me chance to do anything....susahkan kalau kita ada penyakit ni...
ni pon update di hospital...hurm...Allah saje yang tahu....
haha..suda2...lupakan...x payah nak tangkap sembilu...cceewwaahhhh....
erm...guys !!..x lama lagi da nak 2012...
hurm...when i think about that....
it makes me think back about the pass....
macam2 yang aku lalui dalam 2011 ni...hurm....
pelbagai kegembiraan,keseronokan,kesedihan,keperitan dan everything that happen on me this year...
tak ada apa yang aku fikirkan dalam otak aku bila teringat kesah2 lama kecuali
tentang KAWAN...
yes....totally friend....one thing for me is, KAWAN ADALAH SEGALANYA...
pada aku,dengan berkawan lah aku dapat lihat pelbagai personaliti yang berbeza...pereatakan yang pelbagai...perangai orang...and....the most important part...
who is the really FRIEND in mean and not in tittle....
pasal KAWAN jugak lah aku sampai berpisah hubugan dengan abang kandung aku sendiri...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup tipu parents aku...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup berkorban apa saja...
pasal KAWAN jugak lah aku sanggup buat apa saja..
pasal KAWAN lah aku belajar macam2 kebaikan dan keburukan...
and...
everythings is just about KAWAN...
but....walaupun KAWAN tu mengubah seseorang dari baik ke jahat,rajin ke malas...
but...not all KAWAN macam tu pada aku...
parents aku selalu cakap....
"aku nak tengok KAWAN mana yang jenguk kau kalau kau sakit....."
yes...that is the usual sentences that will come out from both my parents mouth if  they made on me...
aku pon tak tahu lah..aku ni jenis yang sayang betul2 pada kawan2 aku...bukan nak bangga diri or what..
tapi...
pada aku...
i've share everything with my KAWAN ...memang lah orang selalu cakap KELUARGA perlu diutamakan tapi..itu memang lah...
KAWAN ni bukan orang yang mudah untuk faham diri kita....dan bila ada orang yang betul2 tahu tentang diri kita..ambil berat tentang diri kita...kongsi suka dan duka...that is mean by FRIEND...
hurm....tah lah...
pada aku...
FRIEND IS EVERYTHING...
hahhahahahahahah...sentap pulak malam2 ni but its true guys...
aku sayang kawan2 aku walaupun macam mana buruk sekalipon layangan mereka terhadap aku.....
this updates sebenarnya dah lama nak buat tapi baru sekarang aku dapat peluang...
hurm...
pada aku..pengalaman aku berkawan di asrama sudah cukup mengajar aku erti PERSAHABATAN...
walaupun orang benci aku...hina aku...kutuk aku...cakap belakang apsal aku....
aku x ambik kisah sebab itu hak mereka....setiap manusia buat kesialapn kan...
aku sendiri pernah buat kesilapan besar pada kawan2 batch aku kat asrama tu and its really infect me !!!
aku cukup sedar atas segalanya.....PERSAHABATAN itu indah...lagi2 di alam sekolah....tambah pulak di asrama...
because why ?
kita tak akan dapat apa yang kita kongsi bersama di sekolah,di asrama bila kita di luar sana...
walaupon parents aku selalu cakap...
"kau baru setahun jagung...kau belom jumpa kawan yang betul2 kawan dalam hidup kau dek..."
but....aku x peduli ayat tu sebab pada aku...
aku tahu KAWAN tu apa.....
insya'Allah..walau macam mana buruk sekali perangai kita..tapi kalau kita ikhlas pada sesiapa pon....
Allah akan sentiasa bantu kita untuk buat orang suka pada kita pada satu2 saat....insya'Allah..amin~
ingat tu !

wassalam :)

0 comments: