BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

\(0_0')/ * kAmsAhAmnIdA * \("^_^)/

FahmyIkmal
Johor Bahru, Johor, Malaysia
View my complete profile
Kirby

Sunday, June 5, 2011

AWESOME !!

KARAK THE MOVIE


Ni sebuah cerita terbaru yang dikeluarkan oleh studio Kru . First tengok memang seram dan stylo disusuli pula dengan kisah benar yang pernah terjadi di kawasan karak tu. Walaupun aku banyak pegi k.l ikut jalan lama tapi alhamdulillah tak pernah berjumpa dengan volswagen kuning yang pernah menjadi kontroversi dan beberapa kisah tragedi disana. Korang pun taukan yang kat sana banyak berlaku kemalangan yang meragut jiwa dan jasad. Ok jom tengok wayang.

Filem Karak arahan Yusry Abd Halim (Yusry KRU) menghimpunkan kisah seram dan hantu ‘urban legend’ menarik pada era 80-an, 90-an dan tahun 2000 yang menjadi buah mulut orang ketika itu.Filem Karak juga berdasarkan kisah benar yang dialami oleh abang Yusry iaitu Norman yang hampir-hampir kemalangan kerana ternampak hantuBarisan pelakon yang membintangi filem seram ini ialah Shahir AF8, Sheera Aiyob, Along Eyzendy, Kilafairy dan Sidek Hussin.
 poster untuk movie karak, bukan kahak yep.

Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.

Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.
( sumber : blog carca marba ) 
 

Ni plak trailer untuk movie nih. efek dia memang power gak la.  standard la dengan keadaan ekonomi negara nih. mana boleh nak cun macam luar negara.


0 comments: